Jeg kan virkeligt godt lide højtiderne – For jeg kan virkeligt godt lide at stille an med en masse mad 🙂
Min absolutte favoritsild er den stegte version i eddike. Jeg kan godt lide den smule bid, som den får fra eddikelagen. Sådan en god sild skal selvfølgeligt akkompagneres af en hjemmelavet karrysalat, som også er ganske nem at lave.
Jeg valgte at salte mine sild en dags tid for at gøre kødet en smule fastere. Af de opskrifter jeg har set, så tror jeg godt dette kan undlades. Du kan tilføje lidt tørrede krydderurter til både lagen og ved saltningen, hvis du vil tilføje lidt ekstra smag. Denne version er helt plain.
Sørg for at købe friske sild ved din fiskehandler. Det gør en forskel.
Hvad skal du bruge?
- Ferske sildefileter
- cirka 2dl Salt og 3 spiseskefulde sukker
- Rugmel
- Salt og peber
- Smør til stegning
Eddikelage:
- 3dl lager eddike
- 2dl vand
- 1,5dl sukker
- 1 rødløg
- 2 spiseskefulde gule sennepsfrø
- 15-20 hele peberkorn
Dag 1:
Bland salt og sukker. Læg din fileter i en plastboks med saltblandingen imellem. Sørg for at lægge dem med kødside mod skind. Ellers kan de godt “vokse” lidt sammen og være sværere at skille ad senere. Sæt dem på køl.
Dag 2:
Tag dine sild ud af køleskabet. Skyl ekstra salt og “fiskesaft” af dem. Dup dem tøre. Jeg dele mine filetter på midten, så de blev lidt slankere. Vil du stege dem hele, så husk at fjerne rygfinden.
Krydr rugmelet med salt og peber. Vend dine fileter heri. Steg dem et par minutter på hver side i RIGELIGT smør. De skal tage lidt farve.
Kog alle ingredienserne til kogelagen pånær løget op i en gryde og lad det boble et par minutter.
Kom de stegte fileter i en plastboks, kom løgringe imellem lagene. Hæld til sidst kogelagen over. Jeg vil lige sørge for at den er kølet bare en smule af før jeg hælder den over. Jeg vil lade dem trække et par dage før de skal indtages, så de kan nå at trække lidt smag fra lagen.