Svin, ærtemos og asparges.

Denne ret blev sådan bare til. Den var ikke planlagt meget. Jeg havde blot købt lidt ind på må og få. Selvfølgeligt kunne jeg godt regne ud at de ville passe sammen på en eller anden måde, men den overordnede slagplan var klar.

Husk, hvis du vil nyde danske hvide asparges, så er sæsonen ikke særligt lang. Så nyd dem nu hvor de er på toppen. Jeg var lidt en fedtet makker, så jeg brugte frosne ærter til mosen.

PS, jeg kan altså godt lide svin, som har gået udenfor. Det er som om de smager af lidt mere.

Her er mad til to personer.

Hvad skal du bruge?

  • 1 svinemørbrad
  • 4 hvide asparges
  • 2 dl frosne ærter
  • Lidt citronskal og saft  (så den skal være ubehandlet)
  • 15+35g smør
  • 0,5dl fløde (eller mælk)
  • 5-6 mynteblade
  • 1 dl friskbælgede ærter (ikke nødvendigt, men de giver også lidt knas)
  • Evt lidt krydderurter til grisen.

Svin, ærtemos og asparges.

Puds mørbraden lidt af for de værste sener og lignende. Jeg bandt også min med lidt madsnor. Ikke dødsens nødvendigt, men så ved du den holder på formerne.

Svin, ærtemos og asparges.

Gnid den med salt og peber. Brun den på alle sider i lidt olie på en varm pande.

Kom herefter lidt krydderurter ved, hvis du har lyst. Og kom den herefter cirka 20-25 minutter i en ovn på 175 grader. Jeg brugte lidt rosmarin og salvie.

Lad den trække under staniol før servering. Minimum ti minutter.

Svin, ærtemos og asparges.

I mellemtiden bælger du dine ærter, skylder og sætter til side. Du kan give dem et 20 sekunders opkog.

Svin, ærtemos og asparges.

Så er det tid til dine frosne ærter. Kog dem i letsaltet vand. De skal ikke koge meget mere end 3-4 minutter.

Herefter kommer du dem i en blender – Eller bare en skål til din stavblender – sammen med fløde, smør (15g) salt, peber, citronsaft, citronskal og myntebladene.

Wruum, wruuum. Blend det helt i stykker.

Svin, ærtemos og asparges.

Sideløbende med at du laver ærtemos og steger kød i ovnen – tager du panden som du brunede kødet i. Smelt noget smør (35g) og lad det brune. Steg dine asparges heri. De skal forresten lige skrælles forinden.

Men nu er du så også næsten klar til at servere. Grunden til at der skal så meget smør på panden, når du steger dine asparges, er at resterne også skal over retten.

Svin, ærtemos og asparges.

Svin, ærtemos og asparges.

Svin, ærtemos og asparges.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close