På listen over favorit køkkener rangerer det mexikanske ret højt i øjeblikket. Og jeg bliver gladere og gladere for at lave det selv, når jeg ender på en af de der “mexicanske” restauranter, hvor der primært er santa maria på kortet og gipsy kings i højtalerne. Jeg er gået ret meget i research mode, så der bliver også hjembragt bøger og anden lekture, som omhandler emnet. Jeg er tosset med det. Det skal da også siges, at den her bare er sådan lidt “fra hoften” agtig. Men stadig meget bedre end det skrammel, som man kan løbe ind i.
Altså som altid starter tankevirksomheden et sted. Og det sted var at vi skulle have en salat med and og rødbeder – Og så endte vi med det her. Da jeg skulle købe et andebryst hos cleavers, endte jeg med at falde over en skank fra hindsholmgrisen. Den fristede simpelthen for meget. Så stod der tacos i øjnene. Planen gav sig selv. Avocado. Salsa og stegte Padron pebre. Svinet blev langtidsstegt efter det var blevet masseret med en gang five spice. (Ja, five spice er orientalsk, men flere af krydderierne der i er jo også gengangere fra det mexikanske køkken. Så det gik altså helt fint her)
Tacos med langtidsstegt svineskank
Ingredienser
Kød
- 1 stor svineskank eller 2
- 2 spsk olie
- 2 spsk fivespice
- salt
Tomatsalsa
- 10-12 cherrytomater
- 0,5 skalotteløg
- 1 fed hvidløg
- 2 spsk finthakket koriander
- 1 rød chili
- 2 limes
- 3 spsk olivenolie
Herudover
- Majs tortillas
- 2 avocados
- 1 tsk piment d'espalette
- Frisk koriander
- 2-300 g pimientos de padrón
- Flagesalt
Sådan gør du
- Skanken ridses, gnides med olie og herefter rubbes med salt og fivespice. Sæt i ovnen ved 140 grader i cirka 3-4 timer. Lad den hygge sig med lidt vand i bunden af bradepanden. Til slut får den lige en tur under grillen, så sværen sprøder op. Lad den trække 10 minutter.
- Skær kødet fra og findel. Vend med saften i bunden af bradepanden.
Mens kødet laves forberedes resten:
- Salsaen blandes af finthakket tomat, løg, hvidløg, chili og koriander. Smag til med salt, peber, olie og limesaft.
- Avocadoen deles, skæres tyndt ud og drysses med salt, piment og lidt limesaft, så de ikke tager farve.
- Pimientos de padrón skylles, tørres og så møder en en brændvarm pande med olievenolie til de tager farve. Tag dem fra og drys med lidt flagesalt.
- Varm dine tortillas.
- KLAR PARAT SPIS
Jeg er så træt af supermarkedernes lidt intetsigende tortillas. Hvor køber du majstortillas? Laver du dem selv?!
Tak for en rigtig god webside.
Mvh Lone
Hej Lone,
Det er sådan lidt en kombination.
Hvis jeg har tiden, så laver jeg dem selv. Du kan købe Masa Harina på Chilihouse.dk – Der kan du også købe bedre majs tortillas. Hvis det skal gå stærkt, så køber den jeg i torvehallerne hos Hija De Sanchez.
Thomas