Der er nok ikke meget som passer bedre sammen end bacon og porre. Eller bare bacon med alt muligt andet. Jeg valgte så den ret klassiske approach med en tærte til at holde lidt sammen på det. Jeg er ret vild med rugmel på grund af smagen, så tænkte, at det også ville gøre sig godt i en tærtebund. Og så endte jeg op med det her. Og det var godt. Det er selvfølgelig helt op til dig bare at bruge helt almindeligt hvedemel i stedet – Eller fuldkornsmel. Jeg synes aldrig man skal gå 100% med fuldkorn, da det bliver for mig lidt uspiseligt, når man bager generelt. Så med maks 40-50% fuldkornsmel, helst omkring 30%, så får du stadig smagen og noget ordentlig brød, som du ikke kan bombe tanks med.
Sådan en tærte her gør sig jo lige så godt til frokost, som den gør til aftensmad. Og for den skyld i hele spektret fra kold til varm. Og så må du selvfølgelig ikke hæfte dig for meget med hvad jeg lige har kommet i af fyld. Hvis du hellere vil have kylling og soltørrede tomater, så er det helt op til dig. Sørg for at få brugt alt det du har i grøntsagsskuffen, for du kan vitterligt komme det meste i.
Rugtærte med bacon og porre.
Ingredienser
Bund
- 175 g hvedemel
- 75 g fuldkornsrugmel
- 125 g smør
- 1 stk æg
Fyld
- 2 stk æg
- 1 stk æggeblomme
- 150 g creme fraiche 38% selvfølgelig
- 1 dl fløde
- 75 g revet parmesan
- 4 stk timian kviste
- 2 stk porre
- 150 g bacon Helst tørsaltet
Sådan gør du
Bund
- Rør hvedemel, rugmel og 0,5 tsk salt sammen. Kom i en foodprocessor og tilsæt smørret. Arbejd det sammen til det har konsistens ala vådt sand.
- Saml dejen med ægget. Når den hænger sammen, skal du stoppe.
- Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir, så det passer til formen. Kom i en smurt tærteform. Sæt på køl i 15-30 minutter hvis du har tid til det.
- Bag tærtebunden blindt i 15 minutter ved 180 grader.
Fyld
- Rør æg, æggeblommer, fløde, creme fraiche og det meste af parmesanen sammen. Smag til med timian, salt og peber. Fordel i tærtebunden.
- Sæt 1cm skiver af porre deri. Skær baconet i mindre stykker og fordel over. Slut med det sidste parmesan.
- Bag yderligere 25-30 minutter til tærtefyldet så godt som har sat sig.
- Nyd tærten med en grøn salat, kold, lun eller varm.