Der er altid plads til en tartelet! ALTID. Og i en tartelet kan du altså komme mange andre ting en bare den klassiske omgang aspargessnitter i opbagt sovs.
Selvom der faktisk er meget mormor over konceptet med dåseasparges, så synes jeg faktisk at det er lidt federe at gå og glæde sig til aspargesæsonen og de gode asparges end bare bruge dem fra glas. En undtagelse kunne selvfølgelig være, hvis du havde syltet dig en ordentlig omgang i sæsonen. Det har jeg. Men de kommer ikke i spil her. Det gør i stedet noget, som er ualmindeligt godt lige nu. Kantareller og grønkål. Selvfølgelig kylling.
Jeg havde ikke mindre end tre vingeløse kyllinger til at ligge på køl. Først på ugen stod den på foto med hotwings. Så det kræver jo lidt at man så har kyllinger. Det er svært at opdrive ordentlige kyllingevinger uden at de er både forkogte og formarinerede. Av min arm og nej tak. Så jeg måtte ikke købe mindre end tre kyllinger for at få nok vinger til mit projekt. Og med en fryser der allerede brokker sig over forstoppelse, så er det med at få dem brugt på en anden måde. Så nu har jeg ikke mindre 6 liter hønsefond, gud ved hvor meget plukket kylling, coq au vin i gryden som bare mangler at blive sluttet af og så en god fed mos. Og ja, så er der de her tarteletter i maven. Det er jo sådan set bare på ingen måder ringe.
Fordi det også var sådan en luksusagtig fredag lavede jeg selv mine skaller. Jeg brugte ikke en form til det, men lavede vol au vents. Det er fransk og faktisk ikke særligt fisfornemt. Stik to cirkler butterdej ud. I den ene stikkes et mindre hul. Læg dem ovenpå hinanden. pensel med lidt æg – dog ikke der hvor den skal hæve sig. Bag i 10-12 minutter ved 200 grader. Lad dem køle lidt. Fjern noget af det inderste, så der er plads til mere fyld. Tadaaa. Hvis du bare dem i forme, er der godtnok også lidt mindre butterdejsspild, du skal bare huske at bage dem blindt halvdelen af tiden. Ellers er der i hvert fald ikke plads til meget fyld.
Her blev der fyld til 6 store tarteletter med godt med fyld. Jeg lod både kylling, kål og svampe være lidt grove i det. Det er selvfølgeligt helt op til dig.
Tarteletter med kylling, kål og kantareller.
Ingredienser
- 200 g plukket kogt kyllingekød
- 200 g kantareller
- 100 g grønkål
- 1 løg
- 25 g smør
- 1 spsk mel
- 1 tsk grov sennep
- 4-5 dl hønsefond
- 1,5 dl piskefløde
- Kørvel
- Salt og peber.
Sådan gør du
- I smørret sauteres løgene og kantarellerne. Når løgene er klare får de selskab af melet, som blot skal stege med et minuts tid. Det skal ikke tage for meget farve.
- Kom fonden på og lad det boble i 2 minutter før det får selskab af grønkål og kyllingen. Kyllingen skal blot genopvarmes.
- Vend det hele godt sammen med en smule sennep og 1,5 tsk finthakket kørvel.
- Smag til med salt og peber.
- Server i varme tarteletskaller eller vol au vents.
Hvornår skal fløden bruges?
Ahh. Den kan du komme i til sidst.