Konen var lidt syg, så vi måtte have noget friskt og sundt. Jeg var træt, så det skulle være hurtigt. Det blev en Thai beef salad. Ikke afsindigt autentisk . Det tog mig ikke meget mere fra jeg kom ind af døren til vi kunne spise.
Det første jeg gjorde var at sætte vand over til nudlerne og begynde at varme min nye grillpande op.
Jeg stegte kødet medium på panden og skar den ud i tynde strimler. Disse strimler kom så i en marinade lige efter.
Jeg lavede marinaden af følgende ting:
-
Juicen fra en lime.
- 4 spiseskefulde soya.
- Den overskydende juice at filletere grapefrugten.
- En lille chili, snittet fint.
- En humpel revet ingefær.
- to fed hvidløg, revet.
- Salt og peber.
De tynde risnudler jeg brugte, skulle ikke tilberedes meget. Det skulle have 4 minutter i kogende vand – Så jeg satte dem over da kødet var færdigt.
Som grønt, altså oven på nudlerne, kom jeg fintsnittet agurk, forårsløg, grape, granatæble, fintsnittet chili, ristede og saltede cashewnødder og selvfølgeligt masser af koriander.
Da det hele var på tallerknen kom jeg dressingen/marinaden over, toppede med olivenolie og lidt ekstra lime.
/Thomas