Hallooo. Hr Tudse, er du der? Ah der. Ja, bare rolig, der er i denne omgang ikke brugt hverken tudser eller frøer i det lille amagerkanske køkken. Til gengæld har jeg lavet en af de der britiske klassiske retter, som jeg har luret på noget tid. Det er egentlig rigtig rigtig nemt. Og hvis du ikke har lyst til denne omgang, så får du også opskriften på en bragende god og nem opskrift på løgsauce. Tag pølserne, steg dem og kom løgsaucen over dem og en gang kartoffelmos, så har du Bangers and Mash. Hvis du i stedet tager dejen og kommer i små forme og bager dem, så har du yorkshire puddings til din klassiske sunday roast. Så ja, når alt kommer til alt, så er toad in the hole bare pølser, som er blevet bagt ind ind i yorkshire pudding dej. Det er rigtigt nemt. Men det er også en lidt tung omgang, så en salat på siden vil måske ikke gøre noget.
Lige som en lille note, så må du altså gerne bruge nogle ordentlige pølser. Gerne nogle lidt tykke af slagsen. Så det kan ikke anbefales at laves med de små tynde skindløse, maskinudbenede kyllingepølser. Jeg brugte en medister fra løgismose med ramsløg og noget andet gøgl. Det var rigtig fint. Regn med et par gode pølser per mand.
Toad in the hole:
- 6 gode pølser
- 2 spsk olie
- 4 æg
- 250g mel
- 2,5 dl mælk
Løgsauce
- 35g smør
- 2 løg
- 1,5 spsk mel
- 1 spsk sennep
- 0,5 dl worchestersauce
- ca 5dl hønsefond
- 2 kviste timian
- salt og peber
Varm ovnen til 200 grader. Kom olien i en bradepande og kom pølserne heri og vend dem i oliven. Sæt dem i ovnen. Lad dem stege derinde i cirka 5 minutter mens du laver dejen. Pisk mælk og æg sammen. Rør melet i og pisk godt igennem, så der ikke kommer klumper i dejen. Den skal have konsistens som pandekagedej. Hæld dejen ned til pølserne, som skal være dækket 2/3. Bag i en halv time. Den skal soufflere op og tage farve. Og selvfølgeligt ikke falde sammen når den tages ud af ovnen.
Løgsaucen starter du på lige så snart du har hældt dejen over pølserne. Smelt smørret i en pande. Skær løgene i fine strimler. Kom dem ned til smørret sammen med timianen og lad dem karamellisere. Ikke brænde på, men tage farve. Det tager gerne et kvarters tid, hvis du gør det på mellemhøj varme. Hvis løgene virker “tørre”, så kom mere smør i. Kom sennep og worchester sauce ned til blandingen. Lad det lige boble et par minutter og vend så melet i. Lad det stege endnu et par minutter. Kom fond i til det har rette konsistens og sørg for at det koger godt igennem inden. At den koger igennem er med til at fjerne smagen af mel i saucen. Nu er du klar.
Værsågod, engelsk comfort food.