Toast med rosenkål, blåskimmel og bacon

Reklame – Ost og Ko

Ost og ko, som er er Mejeriforeningens EU støttede tiltag for oplysning omkring mejeriprodukter. I øjeblikket er fokus på danske økologiske oste.

Jeg blev tilbudt at stå på mål for disse oste og sagde med det samme ja, for jeg kan virkeligt godt lide ost. Som de fleste har bemærket, så er der ikke meget liv i bloggen mere, men de kommer lige op her, så der er et sted man kan finde opskrifterne og linke til.

Det her er en mega simpel ret, som jo nok mest bare er et stykke ristet brød, som man topper op med det man mest har lyst til. At jeg kalder det toast, kommer mest af, at jeg købte en bog som hed Toast for et par år siden på nettet og da den så kom hjem, var mange af dem faktisk lige præcist sådan noget her.

Jeg må jo nok sige, at årets frækkeste opfindelse er det ostede spejlæg, hvor man lige smelter lidt ost på panden inden man slår ægget ud. Det giver sådan en letsprød ostecrust under ægget. uha uha.

Toast med blåskimmel, rosenkål og

Thomas
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Antal 2 personer

Ingredienser
  

  • 2 skiver brød – gerne surdej.
  • Smør og olie til stegning
  • 50 g bacon
  • 1 fed hvidløg
  • 350 g rosenkål
  • 1 spsk kapers
  • 50 g blåskimmelost
  • 25 g valnødder
  • 1 spsk æbleeddike
  • 1 clemmentin
  • 2 æg

Sådan gør du
 

  • Steg brødet sprødt i en smule smør og olie.
  • Rens i mellemtiden rosenkålene og del dem i to. Skær baconet i små tern, hvis det ikke allerede er.
  • Fjern brødet og kom bacon på. steg det let gyldent før hvidløg og rosenkålene kommer på.
  • Steg et par minutter før valnødder, kapers og clemmentinskal kommes på. Vend størstedelen af osten i. Det skal lige creme med.Smag til med salt, peber, sennep og en smule eddike. Varm igennem og kom på brødet.
  • Smelt en smule ost på panden og kom eventuelt lidt ekstra olie på. Spejl ægget. Top med det. Nyd med det samme.

Video

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close