Aftenens første forret var en torsketatar med en rødbedecreme. Dette var mit take på den klassiske nytårsret kogt torsk med sennepssauce. Jeg endte med at pimpe den en smule, men i bund og grund, så blev den lige som jeg gerne ville have den. Dette blev en af aftenens største successer. Egentlig er jeg pisse stolt af den.
Jeg har til dagligt et forholdsvist stramt forhold til peberrod, men i denne mængde gav den blot et delikat modspil.
Jeg fik lavet en smule for meget creme, men så kan den faktisk sagtens bruges på et stykke ristet rugbrød med en røget makrel, en sild eller skinke. Husk nu at få brugt dine rester. Dette er beregnet til cirka 4 personer.
Hvad skal du bruge?
Torsketatar
- 250g torskefilet
- 3 spiseskefulde salt
- 1 teske sukker
- 1 spiseskefuld creme fraiche 38%
- 2 teskefulde grov sennep
- 1 spiseskefuld kapers
- Et kvart rødløg
- 10g trøffel – i glas fra Irma.
- Purløg til toppen
Rødbedecreme
- 2 rødbeder
- Peberrod (ikke forrevet gøgl)
- 1 spiseskefuld creme fraiche (38%)
- Æblecidereddike
- Salt og peber
Minimum 5 timer før du skal servere, skal du rimme fisken. Dette betyder i bund og grund at den skal saltes, hvilket trækker noget af væsken ud af fisken og gør den fastere. Helt optimalt skal den have været frosset i 24 timer i forvejen og tøet op. Men ser I, jeg glemte at tage fisken op af fryseren, så måtte panikindkøbe ny torsk. Vi overlevede, selvom det godtnok er “living on the edge”. Hvis du skal lave rå fisk, så køb ordentlig fisk hos fiskehandleren, ikke det der supermarkeds-gaspakkede-hejs. Vend fisken med salt og sukker. Pak den i en plastikbeholder, da du skal tage højde for at den smider noget væske. Sæt den på køl.
Til rødbedecremen skal du koge rødbederne møre. Gør det uden salt. Vask blot rødbederne grundigt og kog dem til de er møre – cirka 45-60 minutter. Skyl dem med iskoldt vand, så skindet løsner sig i chokket. Blend eller kør dem en tur med din bamix. Tilsæt lidt friskrevet peberrod og creme fraiche. Smag til med eddike, salt og peber. Sæt den på køl. Jeg serverede den kold.
Skyld fisken for overskydende salt. Hak den i små stykker. Tilsæt revede trøffel, hakket kapers og løg, creme fraiche. Smag til med salt og peber. Lad den trække en halv times tid inden servering.
Server med en stribe rødbedecreme, tatar og lidt purløg på toppen.
Nemt og stressfrit.