Til lørdagens kalas blev der også serveret en lille tortilla de patatas – eller bare “æggekaw’ mæ kartowler”. Jeg havde dristet midt lidt fra traditionen og tilsat en smule rød peber. Dette hang mest sammen med at de virkeligt skulle bruges og jeg er simpelthen for nærig til at smide mad ud. Derudover var den sådan helt klassisk. Du kan eventuelt også spæde op med lidt stegt chorizo eller skinke.
Det blev en ordentlig portion. Jeg vil tro at det kunne gå til en hovedret til 4 voksne, hvis det var det som var formålet. Som tapas var der mere end rigeligt til de 13 mennesker vi var.
Hvad skal du bruge?
- 3 bagekartofler
- 10 æg
- 1 (stor) rød peber
- Olie, salt og peber
Skræl og skær kartoflerne i tern af 1×1 cm. Det samme med peberfrugten. Steg ternene ved lav varme i olien, så de bliver møre. Jeg lod dem stege et kvarters tid. Det kommer sig ikke så nøje. Smag dem til med salt og peber.
Pisk æggene, krydr og held dem over. Giv komfuret et tak op i varmegraderne men ikke helt i top.
Når den har sat sig, så har du to muligheder. 1 – vende den i panden. Brug eventuelt en stor tallerken eller et grydelåg. Jeg havde gang i flere pander, så den blev vendt over i en af disse. Den anden mulighed er at du bager den færdig i ovnen ved 180 grader i 10 minutter.
Din tortilla kan både serveres varm og kold. Før servering varmede jeg den en smule i ovnen.