Nu er jeg jo lidt startet bagfra med at lave desserten fra eventet hos Svanekøkkenet. Lige før det kom der også en slider, som var tænkt på den måde, at den skulle være jampacked med umamismag. Sådan en slider er jo ikke verdens største, så det var med at udnytte alle muligheder for at få presset smag ind i den.
Nu er trøfler ikke verdens billigste spise, så hold lidt igen med dem. Hvis jeg skal være helt ærlig, så køb dem friske hvis du kan skaffe dem. Dem du køber konserveret på glas er der desværre ikke meget gang i, så er det næsten bedre at undvære.
Burgerboller
- 3,5dl mælk
- 20g gær
- 1 æg (+1 til pensling)
- 1 tsk salt
- 400g hvedemel
- 150 durummel
- 75g smør
- Sesamfrø til toppen
Rør gæren ud i mælken og tilsæt salt og æg. Rør nu først durummel i og fortsæt med den normale hvedemel til dejen ikke længere hænger fast i skålen. Ælt nu dejen godt igennem og tilsæt til sidst smøret i mindre tern. Fortsæt med at ælte til den er indarbejdet i dejen. Lad dejen hæve op til dobbelt størrelse. Pensel med sammenpisket æg og drys med sesam Form pølsebrødene og lad dem efterhæve en halv time. Bag ved 220 grader i 10-12 minutter.
Sliderbøffer i tomatsauce
Bøffer
- 400g oksekød
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk røget paprika
- 30g revet parmesan
- Salt og peber
Tomatsauce
- 2 løg
- 3 fed hvidløg
- 1 dåse hakkede tomater
- 200g semidried tomater
- 1 spsk røget paprika
- 1 spsk timian
- Salt og peber
Bland alle ingredienserne til bøfferne. Oksekød, hvidløg, løg, parmesan og krydderier. Form små bøffer af cirka 70-80 gram. Steg dem i olie kort tid på hver side. De skal blot have en smule stegeskorpe.
I en pande kommes finthakket løg og hvidløg sammen med en smule olie. Steg til løgene er klare. Kom herefter de soltørrede tomater, krydderier og hakkede tomater ved. Lad det boble i et kvarters tid. Blend med en stavblender til konsistensen er forholdsvis glat.
Kom tomatsaucen over bøfferne og kom dem i ovnen ved 200 grader i cirka 10 minutter. Det bedste resultat opnås, hvis man laver laver både bøffer og tomatsauce dagen før og lader dem trække til dagen efter før de bliver varmet igennem.
Trøffelmayo med cayenne peber.
- 2 æggeblommer
- 2dl smagsneutral olie
- 0,5 tsk dijonsennep
- 1 tsk citronsaft
- 1 knivspids salt
- Trøffelolie og cayenne peber
Pisk æggeblommerne sammen med dijonsennep, salt og citronsaft i cirka 2 minutter. Kom herefter olien i lidt af gangen under stadig omrøring. Start med dråber og øg herefter mængden. Jo mere olie du bruger, desto fastere bliver mayonaisen. Smag til med cayenne peber og trøffelolie.
Anretning:
Lun bollerne, hvis de ikke allerede er varme.
Kom mayo på top og bund. Så et salatblad i bunden efterfulgt af sliderbøf og sauce. Riv til sidst parmesan og frisk trøffel på toppen.
Du skriver: Pensel med sammenpisket æg og drys med sesam Form pølsebrødene og lad dem efterhæve en halv time. Bag ved 220 grader i 10-12 minutter.
Ovenstående er noget rod 🙂 Hvor mange boller bliver der til?
Det er faktisk lidt noget vrøvl. Men det skal lige byttes om.
Der kommer en 12-14 brød ud af sådan en gang her.
Thomas