Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Vegetarpizza #2 – Rødbede, blåskimmel, salvie og rucola.

Ja, det er næsten lige ved at tage overhånd med det vegetarværk. Men jeg har lige endnu en vegetarpizza, som jeg vil dele. Og helt ærligt, det er måske ikke så galt at undlade kødet. Ja, det kommer også bag på mig. (sagde han og tænkte på en saftig rib-eye).

Denne kom faktisk til verden som et lille „stop spild af mad‟-projekt. Jeg havde et par enkelte rødbeder til at ligge. De var begyndt at blive lidt triste i det, så jeg tænkte at jeg ville prøve at smide dem på en pizza. Så var det lige hvad de kunne parres med. I køleskabet blev der fundet en blåskimmel frem, som også trængte i høj grad til at blive brugt. I vindueskarmen stod en salvie og så træt ud af livet. Jamen, så var køreplanen klar. Jeg valgte at springe tomatsaucen over og det gik egentlig ganske godt. Skulle den jazzes sådan helt op, så kunne man overveje at komme lidt ristede valnødder eller hasselnødder på. Sågar kunne man overveje en smule indkogt balsamico.

Pizzadejen var den jeg altid bruger. Du kan finde den her.

Min sidste erfaring med rødbeder på pizza var da jeg gik i 8. klasse og vi var på fodboldtur til Holland. Her fik vi famlet et pizza-menukort frem – På hollandsk. Vi anede på ingen måde hvad vi bestilte, så det blev en vegetarpizza med blandt andet broccoli, rødbeder og meget andet sjovt. Det var ingen success. Det var denne til gengæld.

Vegetarpizza #2 - Rødbede, blåskimmel, salvie og rucola.

Hvad skal du bruge?

  • Pizzadej (selvfølgeligt)
  • Rødbeder i helt tynde skiver. 
  • Blåskimmelost
  • Salvie
  • Salt og peber
  • Olivenolie
  • Pecorino
  • Rucola

Vegetarpizza #2 - Rødbede, blåskimmel, salvie og rucola.

Rul dejen tyndt. Fordel de tynde skiver af rødbede over. Kom lidt oliven olie over. Jeg var lidt bange for at rødbederne ville tørre ud, men dette var slet ikke tilfældet. så olien kan egentlig undlades. Fordel blåskimmel og salvie ovenpå. Kværn peber og giv lidt salt.

Bag den ved 275 grader og gerne på en pizzasten til den er lyst brun i kanterne.

Vegetarpizza #2 - Rødbede, blåskimmel, salvie og rucola.

Før servering river du lidt pecorino over – (For det er vi jo helt vilde med i øjeblikket) – og fordeler rucolaen. Så er du klar.

Vegetarpizza #2 - Rødbede, blåskimmel, salvie og rucola.

Join the Conversation

  1. Overhånd med det vegetarværk?? Nej ingenlunde da.. Mer‛ mer‛ mer‛ tak 🙂 …den her pizza er jeg i hvert fald nødt til at prøve lyder og ser fantastisk lækkert ud! 🙂

    1. Jeg tror blot det er oppe i mit hoved, hvor jeg mentalt skal vænne mig til min beslutning om 2 „så-godt-som‟ kødfrie dage.

      Glæd dig, det er en anderledes men meget yummi pizza 🙂

      Og tak 🙂

      Thomas

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2025. All rights reserved.
Close