Idag har min elskede hustru fødselsdag. Og den store plan var at vi skulle have spist kage på Nimb, men det var svært ved at forene med en baby og hans sovetider. Egentlig ikke hvis jeg havde været bedre ude, men der var altså mange andre som også gerne ville til afternoon tea på Nimb (åbenbart) og så var der kun plads til os klokken 12.30. Så jeg måtte kompensere med at lave vores egen lille version igår, da svigerforældrene kom forbi til kaffe. Det var selvfølgelig med alt fra cucumbersandwich til macaroons. Jeg havde ret travlt.
Men en ting som også skulle være ret populært til afternoon tea er en victoria sponge. Og ja, jeg fortolkede bare en lille smule her. For normalt er det en normal sandkagebund, som bliver lagt sammen med smørcreme og hindbærmarmelade. Egentlig havde jeg hindbærmarmelade på lager, men jeg havde endnu flere henkogte stikkelsbær og stikkelsbærmarmelade. Så skal den være klassisk bruger du bare hindbærmarmelade, hvis du er nærrig/fornuftig så bruger du bare det du har. Men det gør ikke noget, at der er en smule syre i marmeladen, da både kage og smørcreme er temmeligt sødt i sig selv.
Jeg bagte kagen i en 18cm springform, hvilket i sig selv betyder at den bliver lidt højere, så jeg delte den også to gange. Men opskriften passer også fint til en cirka 24cm stor springform. Så bliver den jo bare ikke lige så høj. Men noget nemmere at håndtere.
Victoria Sponge
Ingredienser
kage
- 200 g blødt smør
- 200 g sukker
- 1,5 tsk vaniljesukker
- 4 æg
- 200 g mel
- 2 tsk bagepulver
Smørcreme
- 175 g blødt smør
- 250 g flormelis
- 1 vaniljestang
Herudover
- 150-200 g marmelade
- 1 spsk flormelis til toppen
Sådan gør du
Bundene
- smør, vaniljesukker og sukker piskes til det er let og fluffy.
- Æggene piskes i et efter et. Pisk til de er helt indarbejdet i dejen.
- Mål mel og bagepulver af og rør det sammen. Sigt i kagen og fold det sammen.
- Kom dejen i en smurt springform og bag ved 180 grader til dejen ikke længere sidder fast, når du stikker noget i den. Det tager et sted mellem 30 og 40 minutter (afhængig af tykkelsen).
- Lad bunden køle før den delen.
Smørcreme
- Pisk smørret sammen med vaniljekorn til det er luftigt.
- Pisk flormelis i - gør det af etaper.
Samling
- Smør smørcremen på bundene. Top med marmelade (og i det her tilfælde også henkogte stikkelsbær).
- Sæt kagen sammen og drys med flormelis over.