Citron+vanilje specier, chokoladespecier og jødekager.
Forb. tid15 minuttermin
Tilb. tid10 minuttermin
Samlet tid25 minuttermin
Ret: Kage, Småkager
Køkken: Bagværk
Keyword: KAGE KAGE KAGE, Småkager
Forfatter: Thomas
Ingredienser
200ghvedemel
165gsmør
70gflormelis
1knivspidssalt
Derudover til Chokoladespecier
50gmørk chokolade, hakket fint.
Derudover til Citron og Vaniljespecier
1stkøkologisk citron
1stkvaniljestang
Derudover til jødekager
1stkæg
1spsksukker
2tsk kanel
Sådan gør du
Mel, smør, flormelis og salt kommes i foodprocessoren. Kør til konsistensen er ensartet og den er begyndt at samle sig til en dej.
Tilføj chokolade for chokoladespecier. Kør en tur.Tilføj vanilje og fintrevet citronskal for citron og vaniljespecier. Kør en tur.Gør intet her, hvis du skal lave jødekager.
Kom dejen ud på bordet og saml den. Rul en pølse. Film den og læg på frys i 20 minutter.
Specier: Skær i tynde skiver. læg på en bageplade. Bag 7-8 minutter ved 190 grader. De skal bages til de begynder at tage farve i kanterne,Jødekage: Skær så tyndt som muligt. Læg på en bageplade. Pensel med sammenpisket æg. Strø med kanelsukker. (Nogle tilføjer også hakkede mandler, det har vi dog ikke tradition for, du må godt). Bag 7-8 minutter ved 190 grader. De skal bages til de begynder at tage farve i kanterne. Bagetiden for alle tre afhænger af tykkelsen på kagerne, så det er også en fordel, hvis de alle skæres lige tykke.