Go Back
Udskriv
4.63 fra 8 stemmer

Citron+vanilje specier, chokoladespecier og jødekager.

Forb. tid15 minutter
Tilb. tid10 minutter
Samlet tid25 minutter
Ret: Kage, Småkager
Køkken: Bagværk
Keyword: KAGE KAGE KAGE, Småkager
Forfatter: Thomas

Ingredienser

  • 200 g hvedemel
  • 165 g smør
  • 70 g flormelis
  • 1 knivspids salt

Derudover til Chokoladespecier

  • 50 g mørk chokolade, hakket fint.

Derudover til Citron og Vaniljespecier

  • 1 stk økologisk citron
  • 1 stk vaniljestang

Derudover til jødekager

  • 1 stk æg
  • 1 spsk sukker
  • 2 tsk kanel

Sådan gør du

  • Mel, smør, flormelis og salt kommes i foodprocessoren. Kør til konsistensen er ensartet og den er begyndt at samle sig til en dej.
  • Tilføj chokolade for chokoladespecier. Kør en tur.
    Tilføj vanilje og fintrevet citronskal for citron og vaniljespecier. Kør en tur.
    Gør intet her, hvis du skal lave jødekager.
  • Kom dejen ud på bordet og saml den. Rul en pølse. Film den og læg på frys i 20 minutter.
  • Specier: Skær i tynde skiver. læg på en bageplade. Bag 7-8 minutter ved 190 grader. De skal bages til de begynder at tage farve i kanterne,
    Jødekage: Skær så tyndt som muligt. Læg på en bageplade. Pensel med sammenpisket æg. Strø med kanelsukker. (Nogle tilføjer også hakkede mandler, det har vi dog ikke tradition for, du må godt). Bag 7-8 minutter ved 190 grader. De skal bages til de begynder at tage farve i kanterne. 
    Bagetiden for alle tre afhænger af tykkelsen på kagerne, så det er også en fordel, hvis de alle skæres lige tykke.