Go Back

Kanelsnegle af wienerdej - luksus udgaven.

Forb. tid45 minutter
Tilb. tid15 minutter
Samlet tid1 time
Antal: 16 snegle
Forfatter: Thomas

Ingredienser

Wienerdej

  • 25 g gær
  • 180 ml vand
  • 1 æg
  • 1,5 spsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 250 g mel
  • 250 g iskoldt smør

Remonce

  • 135 g smør
  • 135 g mørk muscovadosukker
  • 135 g marcipan
  • 1 spsk kanel

Chokoladeganache

  • 75 g mørk chokolade
  • 1 dl fløde

Sådan gør du

Wienerdej

  • Gæren opløses i vandet. Æg, sukker og salt tilsættes. Rør godt sammen. Arbejd melet i lidt efter lidt. Ælt i cirka 5 minutter. Den skal let slippe kanterne. Den skal heller ikke føles for fugtig og klistre til fingrene. Til gengæld skal den være ret elastisk - Er den ikke mere, skal du ælte den yderligere.
  • Læg smørret mellem to stykker bagepapir og bank det med kagerullen til det er cirka 1,5cm tykt. Rul dejen ud på et bord strøet med mel. Det skal være cirka dobbelt så stort som smørret. Læg smørret på og fold dejen indover. Sørg for den er lukket godt til.
  • Rul dejen ud til den er cirka 30x35-40cm. Fold nu først den ene tredjedel indover sig selv. Så skulle du gerne have Halvdelen med dobbelt dej og en halvdel tilbage kun med et enkelt lag. Fold den indover det dobbelt. Det skal være sådan en rullepølseagtigfølelse, du skal stå tilbage med. Rul dejen ind i bagepapir og læg på køl en time. Det er for at smørret skal køle og ikke ødelægge lagene.
  • Tag den fra køl og rul ud og fold indover sig selv to gange. Du har nu 27 lag. Læg på køl og lad den køle en sidste gang, før du nu kan rulle den ud og lave snegle af den. Det kommer vi til senere.

Remonce

  • Rør blødt smør med muscovadosukker og revet marcipan til det er en ensartet masse. Smag til med kanel.
  • Det kan være nemmere at arbejde med, hvis man kommer det i en sprøjtepose med en lille tyl på. Så kan man sprøjte det ud over dejen. Hvis man knokler for meget med remoncen på dejen, så kan det gå ud over lagene i dejen.

Chokoladeganache

  • Bring fløden i kog og tag den af varmen. Kom finthakket chokolade i og lad den forsigtigt opløse sig. Kom på en sprøjtepose og læg den køligt. Ikke på køl, da den så sætter sig for meget.

Samling

  • Rul dejen ud i 5-6 milimeters tykkelse. Cirka 30cm i bredden og så lang som mulig. Tror min var cirka 50cm.
  • Sprøjt og smør remonce over. Rul dejen og skær cirka 3-4cm tykke skiver.
  • Sæt sneglene på en bageplade og pres dem let.
  • Bag ved 180 grader varmluft i 12-14 minutter - Eller indtil de har taget farve og snasken bobler godt.