Marmoreret hasselnøddekage - Marmorkage deluxe.
Forb. tid10 minutter min
Tilb. tid40 minutter min
Samlet tid50 minutter min
Forfatter: Thomas Alcayaga
- 250 g blødt smør
- 250 g sukker
- 1 fed vaniljestang
- 4 æg
- 125 g hasselnødder
- 125 g mel
- 2 tsk bagepulver
- 1 spsk kakao
- 1 spsk kakaonips
Kornene fra vaniljestangen arbejdes ind i sukkeret. Sukker og smør piskes til en ensartet masse.
Æggene piskes i et af gangen.
Hasselnødderne køres til mel i en minihakker og røres sammen med bagepulver og mel. Vendes i smør/sukker massen.
/3 kommes i en smurt rugbrødsform. Den sidste tredjedel røres sammen med kakaonips og kakao. Kom også dette i formen. Med enden af en gaffel (eller lignende) røres et mønster i dejen. Pas på med ikke at overgøre det.
Bag kagen ved 180 grader i cirka 40 minutter (plus minus). Den skal have rejst sig og når du stikker i den, må dejen ikke hænge ved.