Go Back

Marmoreret hasselnøddekage - Marmorkage deluxe.

Forb. tid10 minutter
Tilb. tid40 minutter
Samlet tid50 minutter
Forfatter: Thomas Alcayaga

Ingredienser

  • 250 g blødt smør
  • 250 g sukker
  • 1 fed vaniljestang
  • 4 æg
  • 125 g hasselnødder
  • 125 g mel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 spsk kakao
  • 1 spsk kakaonips

Sådan gør du

  • Kornene fra vaniljestangen arbejdes ind i sukkeret. Sukker og smør piskes til en ensartet masse.
  • Æggene piskes i et af gangen.
  • Hasselnødderne køres til mel i en minihakker og røres sammen med bagepulver og mel. Vendes i smør/sukker massen.
  • /3 kommes i en smurt rugbrødsform. Den sidste tredjedel røres sammen med kakaonips og kakao. Kom også dette i formen. Med enden af en gaffel (eller lignende) røres et mønster i dejen. Pas på med ikke at overgøre det.
  • Bag kagen ved 180 grader i cirka 40 minutter (plus minus). Den skal have rejst sig og når du stikker i den, må dejen ikke hænge ved.